Creeaza cu pasiune!

Politica de condifentialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal

Politica de confidentialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal

Introducere

Acest document contine politica de confidentialitate si de utilizare a datelor cu caracter personal a Nyx Art Photo S.R.L. persoana juridica de drept privat, cu sediul social in Jud. Ilfov, Oras Popesti Leordeni, Str. Eclipsei nr. 125C, et. 1, ap. 3, EUID ROONRC.J23/3849/2019 avand cod fiscal 34992221, (denumita in continuare „Noctisart” sau „noi”, in acest document).

Noctisart va respecta confidentialitatea si se angajeaza sa va protejeze datele cu caracter personal. Acest document va va informa cu privire la modul in care procesam datele Dvs. personale, atunci cand vizitati site-ul nostru (indiferent de locul din care il vizitati) si va va informa si despre drepturile Dvs., precum si modul in care legea va protejeaza.

Acest document este furnizat intr-un format stratificat, astfel incat sa puteti face click pe zonele specifice stabilite mai jos. De asemenea, va rugam sa folositi Glosarul pentru a intelege semnificatia unora dintre termenii utilizati in acest document.

  1. Informatii importante si cine suntem noi

Scopul acestei Politici

Acest document, are rolul de a va informa despre modalitatea in care colectam si procesam date cu caracter personal, ca urmare a utilizarii de catre Dvs. a acestui site web, inclusiv orice date pe care le puteti furniza prin intermediul acestui site, cand incheiati cu noi un contract pentru a va presta un anumit serviciu, atunci cand va inscrieti la newsletter-ul nostru, achizitionati un produs sau un serviciu sau luati parte la un concurs.

Acest site nu este destinat pentru copii si nu colectam constient/intentionat date referitoare la copii.

Este important sa cititi aceasta politica de confidentialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal, impreuna cu orice alte informatii/notificari/politici pe care vi le-am comunicat sau vi le vom comunica in alte ocazii, atunci cand colectam sau procesam datele Dvs. personale, astfel incat sa fiti pe deplin constienti de modul si motivul pentru care procesam datele Dvs.

Aceasta Politica de Confidentialitate si de Prelucrare a datelor cu caracter personal are rolul de a completa/suplimenta alte informari, nefiind destinata sa le inlocuiasca.

Operator

Noctisart este operator si responsabil pentru datele dumneavoastra personale.

Am desemnat o persoana responsabila in ceea ce priveste datele Dvs. si careia ii puteti adresa intrebari in legatura cu aceasta Politica. Daca aveti intrebari despre Politica noastra de confidentialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal, inclusiv orice solicitari de a va exercita drepturile Dvs. legale, va rugam sa contactati Managerul de Confidentialitate, folosind coorondatele de contact de mai jos:

Detalii de contact

Posta electronica: contact@noctisart.com

Adresa postala: Jud. Ilfov, Oras Popesti Leordeni, Str. Eclispsei nr. 125C, et. 1 , ap. 3; Cod Postal 077160

Numar de telefon: +40 732 664 894

Aveti dreptul de a formula o plangere in orice moment Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ( ANSPDCP – www.dataprotection.ro). Cu toate acestea, am aprecia oportunitatea de a ne ocupa de problema Dvs., inainte de a va adresa ANSPDCP, asadar va rugam sa ne contactati in prealabil.

Modificari la Politica de Confidentialitate si de Prelucrare a datelor cu caracter personal si datoria Dvs. de a ne informa de modificari

Aceasta Politica privind confidentialitatea si de Prelucrare a datelor cu carater personal poate fi actualizata de catre noi ocazional.

Este important ca datele personale pe care le detinem despre Dvs. sa fie exacte si actuale. Va rugam sa ne informati daca datele Dvs. personale se schimba in timpul relatiei cu noi.

Linkuri de la terti

Acest site poate include linkuri catre site-uri web terte, plug-in-uri si aplicatii. Facand clic pe aceste link-uri sau acceptarea acestor conexiuni, puteti permite tertilor sa colecteze sau sa divulge date despre Dvs. Noi nu controlam aceste site-uri terte si nu suntem responsabili pentru Politicile acestora de confidentialitate sau modul in care prelucreaza date cu caracter personal. Cand parasiti site-ul nostru, va incurajam sa cititi Politicile de confidentialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal, a fiecarui site web pe care il vizitati.

  1. Datele pe care le colectam despre Dvs.

Date cu caracter personal, sau informatii personale, inseamna orice informatii referitoare la o persoana, care conduc sau pot conduce la identificarea unei persoane. Nu se incadreaza in acesta notiune, datele care nu mai pot fi atribuite unei persoane, datele devenind astfel anonime.

Putem colecta, utiliza, stoca si transfera diferite tipuri de date cu caracter personal despre Dvs. pe care le-am grupat dupa urmeaza:

  • Date de identitate care, in general, includ, in masura in care se aplica: nume si prenume, nume de utilizator sau identificator similar, starea civila, data nasterii, sex.
  • Date de contact care, in general, includ, in masura in care se aplica: adresa de domiciliu/resedinta, adresa de email, conturi pe diverse aplicatii online (identificatori on-line) si numerele de telefon.
  • Date financiare care, in general, includ, in masura in care se aplica: contul bancar;
  • Date tranzactie care, in general, includ, in masura in care se aplica: detalii despre platile catre si de la Dvs., precum si alte detalii despre produsele si serviciile pe care le-ati achizitionat de la noi.
  • Date biometrice care, in general, includ, in masura in care se aplica: imaginea Dvs., prin efectuarea de inregistrari audio-video a cursurilor/sedintelor la care participati.
  • Date tehnice care, in general, includ, in masura in care se aplica: adresa de protocol de internet (IP), datele de conectare, tipul de browser si versiunea, setarea fusului orar si locatia, plug-in-uri, sistemul de operare si platforma, precum si alte tehnologii de pe dispozitivele pe care le folositi pentru a accesa acest site web.
  • Date profil care, in general, includ, in masura in care se aplica: numele de utilizator si parola, achizitiile sau comenzile facute de Dvs., interesele, preferintele, feedback-ul si raspunsurile la sondaje.
  • Date de utilizare care, in general, includ, in masura in care se aplica: informatii despre modul in care folositi site-ul, produsele si serviciile noastre.
  • Date publicitare/marketing si comunicatii care, in general, includ, in masura in care se aplica: preferintele dumneavoastra in primirea de comunicari publicitare/marketing de la noi si de la terti, precum si preferintele de comunicare.

De asemenea, colectam, utilizam si divulgam Date agregate/combinate, precum date statistice sau demografice in orice scop. Datele agregate pot fi derivate din datele Dvs. personale, dar nu sunt considerate date personale potrivit legii, intrucat aceste date Nu dezvaluie direct sau indirect identitatea Dvs. De exemplu, este posibil sa combinam Datele de Utilizare a web site-ului, pentru a calcula procentul de utilizatori care acceseaza o anumita caracteristica a site-ului. Cu toate acestea, daca combinam sau conectam date agregate cu datele Dvs. personale, astfel incat Dvs. sa puteti fi identificat direct sau indirect, vom trata datele agregate/combinate ca date cu caracter personal, acestea fiind utilizate in conformitate cu aceasta Politica.

De principiu nucolectam niciun fel de categorii speciale de date cu caracter personal despre Dvs. (aceasta categorie include date despre: rasa sau etnie, convingeri religioase, morale sau filozofice, viata sexuala, orientarea sexuala, opiniile politice, apartenenta la sindicate, si datele genetice si biometrice). Singura exceptie in acesta privinta o constau datele biometrice, pe care la prelucram prin efectuarea de inregistari audio-video a Dvs. atunci cand va furnizam anumite servicii, precum participarea Dvs. la un curs / sedinta

Daca nu ne furnizati date cu caracter personal

In cazul in care avem o obligatie legala de a colecta date cu caracter personal despre Dvs., sau le colectam in conformitate cu clauzele unui contract perfectat cu Dvs. si nu ne furnizati aceste date atunci cand vi le solicitam, s-ar putea sa nu ne putem executa obligatiile asumate prin contract (de exemplu, pentru a va furniza bunuri sau servicii). In acest caz, este posibil sa fie nevoie sa anulam un produs sau un serviciu pe care, in alte conditii, ar trebui sa vi-l oferim, dar va vom notifica despre aceasta imprejurare daca este cazul la momentul respectiv.

  1. Cum sunt colectate datele Dvs. personale?

Noi folosim metode diferite pentru a colecta date de la si despre Dvs., inclusiv prin:

  • Interactiuni directe prin care va puteti divulga: identitatea, date de contact, financiare, de profil, marketing si comunicatii, printre altele, prin completarea formularelor sau prin corespondenta pe care o aveti cu noi, respectiv prin posta, telefon, e-mail sau alte modalitati. Aceasta colectare se realizeaza atunci cand:
  • aplicati pentru, intrebati despre, sau achizitionati produsele sau serviciile noastre;
  • creati un cont pe site-ul nostru;
  • va abonati la serviciul nostru sau publicatii;
  • cerere de materiale publicitare pentru a fi transmise catre Dvs.;
  • participati la un concurs, tombola sau sondaj;
  • ne oferiti o opinie/impresie;
  • Tehnologii sau interactiuni automatizate. Pe masura ce interactionati cu site-ul nostru, este posibil sa colectam automat, date despre utilizarea website-ului si profilul Dvs., printre altele, despre echipamentele dvs., despre actiunile de navigare si comportamentul Dvs. Putem colecta aceste date cu caracter personal utilizand cookie-uri, jurnalele de server si alte tehnologii similare. De asemenea, este posibil sa primim date despre utilizarea website-ului si profilul Dvs., daca vizitati alte site-uri care utilizeaza cookie-urile noastre. Va rugam sa consultati Politica privind fisierele cookie [link] pentru mai multe detalii.
  • Terti sau surse publice. Este posibil sa primim date cu caracter personal despre Dvs. de la diverse terte parti si surse publice, astfel cum este prevazut mai:
  • Date tehnice din partea urmatoarelor parti:

furnizorii de analiza date/date statistice precum: Google Ireland LTD cu sediul in UE;

  • Date de contact, financiare si de tranzactie de la furnizorii de servicii tehnice, de plata si de livrare precum BCR , cu sediul in Pipera si procesatorul de plati Netopia, cu sediul in Pipera.
  • Date de identitate si de contact din surse publice [precum autoritati/institutii publice, precum Registrul Comertului; cu sediul in interiorul UE].

4.Cum utilizam datele Dvs. personale

Vom folosi datele Dvs. personale doar atunci cand legea ne va permite. Cel mai frecvent, vom folosi datele Dvs. personale in urmatoarele situatii:

 

  • Pentru a ne executa obligatiile asumate prin contractele perfectate cu Dvs., sau in etapa pre-contractuala, de analiza si negociere a contractului;
  • In cazul in care este necesar pentru interesele noastre legitime (sau ale unei terte parti), precum si daca este necesar intereselor Dvs. si nu contravine drepturilor Dvs.fundamentale;
  • In cazul in care trebuie sa respectam o obligatie legala.

In general, nu ne bazam pe consimtamantul Dvs. ca fiind o baza legala pentru prelucrarea datelor Dvs. personale.

Scopuri pentru care vom folosi datele Dvs. personale

Am stabilit mai jos, intr-un tabel, o descriere a tuturor modurilor in care intentionam sa procesam datele Dvs. personale si care este temeiul legal al procesarii.

Va rugam sa retineti ca este posibil sa procesam datele Dvs. personale in baza mai multor temeiuri legale, in functie de scopul specific al procesarii.

Va rugam sa ne contactati, daca aveti nevoie de detalii despre temeiul legal specific pe care ne intemeiam pentru a procesa datele Dvs. personale, in cazul in care in tabelul de mai jos este prevazut mai mult de un temei legal.

 

Scop/activitate

 

Tipul de date

 

Temeiul legal pentru prelucrare

 

Pentru a va inregistra ca un client nou

 

(a) identitatea

(b) contact

 

executarea contractului cu Dvs. sau negocierea incheierii unui contract

 

Pentru a procesa si livra comanda si/sau furnizarea de servicii, inclusiv:

(a) gestionarea platilor si taxelor;

(b) colectarea si recuperarea debitelor datorate catre noi.

 

(a) identitatea

(b) contact

(c) financiare

(d) tranzactie

(e) biometrice

 

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a recupera debitelor datorate catre noi)

 

Pentru a gestiona relatia noastra cu Dvs., care va include:

(a) Notificari despre modificarile aduse termenilor sau politicii de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal

(b) Solicitari adresate Dvs. prin care sa va exprimati pararea cu privire la noi sau serviciile oferite de noi, precum sondajele.

 

(a) identitatea

(b) contact

(c) profilul

 

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru a ne conforma unei obligatii legale

(c) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a pastra inregistrarile noastre actualizate si pentru a studia modul in care clientii utilizeaza produsele/serviciile noastre)

 

Pentru a va permite sa participati la un concurs, tombola sau la un sondaj

 

(a) identitatea

(b) contact

(c) profilul

(d) utilizarea

 

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a studia modul in care clientii utilizeaza produsele/serviciile noastre, pentru a le dezvolta si a dezvolta afacerea noastra)

 

Pentru a administra si a proteja afacerea noastra si acest site web (inclusiv depanare, analiza datelor, testarea, intretinerea sistemului, suport, raportare si stocare a datelor)

 

(a) identitatea

(b) contact

(c) tehnice

 

(a) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru desfasurarea afacerii noastre, furnizarea de servicii de administrare si IT, securitatea retelei, pentru a preveni frauda si in contextul unei reorganizari de afaceri sau a unui exercitiu de restructurare a grupului)

(b) necesare pentru a ne conforma unei obligatii legale

 

Pentru a va furniza continut al web site-ului si reclame relevante si de a masura sau de a intelege eficienta publicitatii oferita Dvs.

 

(a) identitatea

(b) contact

(c) profilul

(d) utilizarea

(e) marketing si comunicatii

(f) tehnice

 

(a) consimtamantul Dvs

(b) Necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a studia modul in care clientii utilizeaza produsele/serviciile noastre, pentru a le dezvolta, pentru a dezvolta afacerea noastra si pentru a ne planifica strategia de marketing)

 

Utilizarea de date statistice si analitice, pentru a imbunatati site-ul nostru, a produselor/serviciilor, marketing, relatiei cu clientii

(a) tehnice

(b) utilizarea

 

Necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a defini tipurile de clienti pentru produsele si serviciile noastre, pentru a pastra site-ul nostru actualizat si relevant, pentru a dezvolta afacerea noastra si de a planifica strategia noastra de marketing)

 

 

Oferte promotionale de la noi

Putem folosi datele de identitate, de contact, tehnice, de utilizare si de profil pentru a ne forma o opinie asupra a ceea ce credem ca poate va doriti sau aveti nevoie, sau ceea ce poate fi de interes pentru Dvs. Acesta este modul in care vom decide ce produse, servicii si oferte pot fi relevante pentru Dvs. (noi numim aceste activitati marketing/publicitate).

Veti primi comunicari de marketing/publicitare de la noi daca: (1) ati solicitat informatii de la noi; (2) ati achizitionat bunuri sau servicii de la noi; (3) daca ne-ati furnizat detaliile Dvs. atunci cand ati intrat intr-un concurs sau ati fost inregistrat pentru o promotie/tombola si, in fiecare din aceste cazuri, ati optat pentru a primi astfel de informari de marketing/publicitare.

Activitati de marketing/publicitate prestate de terte parti

Va vom solicita acordul expres, inainte de a va divulga datele cu caracter personal catre orice companie in scopuri de marketing/publicitate.

Dezabonare

Puteti sa ne solicitati noua sau tertilor, in orice moment, sa nu va mai trimitem sau sa nu va mai trimita mesaje de marketing/publicitare, prin inregistrarea in site-ul web si verificarea sau debifarea casutei relevante pentru a ajusta preferintele de marketing/publicitare sau urmand link-urile de dezabonare din orice mesaj de marketing/publicitar trimis catre Dvs. sau contactarea noastra in orice moment.

In cazul in care renuntati la primirea acestor mesaje de marketing/publicitare, acest lucru nu va afecta prelucrarea datele Dvs. cu caracter personal, in alte scopuri non-publicitare.

Fisiere cookie

Va puteti seta browserul de internet folosit, sa refuze toate sau doar unele fisiere cookie. Daca dezactivati sau refuzati fisierele cookie, va rugam sa retineti ca unele functionalitati ale acestui site web pot deveni inaccesibile sau site-ul nu va functiona corect. Pentru mai multe informatii despre fisierele cookie pe care le utilizam, va rugam sa consultati [LINK catre politica noastra de cookie-uri.]

Modificari ale scopurilor procesarii datelor Dvs.

Vom folosi datele Dvs. personale, doar in scopurile pentru care le-am colectat, cu exceptia cazului in care consideram in mod rezonabil ca trebuie sa le utilizam pentru un alt scop si ca scopul si motivul este compatibil cu scopul initial. Daca doriti sa obtineti o explicatie, cu privire la modul in care prelucrarea datelor, pentru noul scop, este compatibila cu scopul original, va rugam sa ne contactati.

Daca va trebui sa utilizam datele Dvs. personale, pentru un scop fara o legatura cu scopul original, va vom notifica si va vom explica temeiul legal care ne permite sa facem acest lucru.

Va rugam sa retineti ca va putem prelucra datele personale fara stirea sau consimtamantul dumneavoastra, in conformitate cu regulile de mai sus, daca acest lucru este necesar sau permis de lege.

  1. Divulgarea datelor Dvs. personale

Este posibil sa divulgam datele Dvs. cu caracter personal, catre tertii mentionanti mai jos, pentru scopurile stabilite in tabelul de la punctul 4 de mai sus.

  • Terti interni, astfel cum sunt definiti in Glosar.
  • Terte parti externe, astfel cum sunt definiti in Glosar.
  • Terti cu care putem intra intr-un proces de cesiune/fuziune/absortie, cu privire la afacerea/activele noastre, sau parti ale acestora. Daca o astfel de imprejurare va fi incidenta, atunci noi sau proprietarii/detinatori vor putea utiliza datele dumneavoastra personale in conformitate cu aceasta Politica de confidentialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Solicitam tuturor tertilor sa respecte securitatea datelor dumneavoastra personale si sa le trateze in conformitate cu legea. Nu permitem furnizorilor nostri de servicii, sa utilizeze datele dumneavoastra personale in scopuri proprii, ci doar le permitem sa proceseze datele Dvs. personale in scopuri mentionate in acest document si in conformitate cu instructiunile noastre.

  1. Transferuri internationale

Cu exceptia cazului in care este expres mentionat altfel in acest document, datele Dvs. personale nu vor fi transferate in afara spatiului economic european (SEE).

  1. Securitatea datelor

Am pus in aplicare masuri adecvate de securitate pentru a preveni pierderea accidentala a datelor dumneavoastra personale, utilizarea sau accesarea intr-un mod neautorizat, modificarea sau divulgarea acestora. In plus, limitam accesul angajatilor tertilor, agentilor, contractantilor si altor terti, la datele Dvs. personale, doar la ceea ce este absolut necesar, in raport de scopurile mentionate in acest document. Acestia vor procesa datele Dvs. personale doar in baza instructiunilor noastre, fiind totodata supusi obligatiei de confidentialitate.

Suplimentar, am pus in aplicare proceduri pentru a face fata oricarei brese de securitate cu privire la datele Dvs. personale. Daca vor exista brese de securitate, iar datele Dvs. vor fi afectate, va vom notifica atat pe Dvs, cat si Autoritatea publica relevanta.

  1. Pastrarea datelor

Cat timp vom folosi datele Dvs. personale?

Vom pastra datele dumneavoastra personale atat timp cat este necesar pentru a indeplini scopurile pentru care le-am colectat, inclusiv in scopul indeplinirii oricaror obligatii legale, contabile sau de raportare.

Pentru a determina perioada de pastrare adecvata a datelor Dvs. cu caracter personal, luam in considerare urmatoarele criterii: cantitatea, natura si sensibilitatea datelor cu caracter personal, riscul potential de vatamare a Dvs., ca urmare a unei utilizari sau divulgari neautorizate a datelor cu caracter personal, scopurile pentru care procesam date cu caracter personal si daca putem realiza aceste scopuri prin alte mijloace, precum si obligatiile legale aplicabile.

Detalii privind perioadele de pastrare pentru diferite categorii de date cu caracter personal, sunt disponibile in politica noastra de pastrare a datelor cu caracter personal, pe care o puteti solicita de la noi.

Mai exact, cu titlu de exemplu, legea ne obliga sa pastram informatii de baza despre clientii nostri (precum date de: identitate, contact, financiare si de tranzactie) pentru cel putin 10 ani dupa ce relatia contractuala a incetat, din ratiuni fiscale, realizarea auditului si pastrarea inregistrarilor contabile.

In anumite imprejurari, ne puteti solicita sa va stergem datele cu caracter personal. In acest sens, va rugam ne contactati.

In unele imprejurari, putem anonimiza datele Dvs. personale (astfel incat sa nu mai poata fi asociate cu dumneavoastra) in scopuri de cercetare sau statistica, caz in care putem folosi aceste informatii pe termen nelimitat fara sa va mai anuntam.

  1. Drepturile dumneavoastra legale

Legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, va recunoaste o serie de drepturi, ce pot fi exercitate in anumite conditii. Va rugam sa cititi sectiunea Glosar de mai jos, pentru o explicatie mai detaliata asupra acestor drepturi:

  • Solicitati accesul la datele Dvs. personale;
  • Solicitarea corectarii/rectificarii datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea stergerii datelor Dvs. personale;
  • Opozitie la prelucrarea datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea restrictionarii procesarii a datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea transferului datelor dumneavoastra personale;
  • Dreptul de retragere a consimtamantului.

Daca doriti sa exercitati oricare dintre drepturile stabilite mai sus, va rugam sa ne contactati la datele de contact prezentate mai sus.

Exercitarea drepturilor Dvs. este gratuita

Nu va trebui sa platiti nicio taxa pentru a va exercita drepturile Dvs. referitoare la datele cu caracter personale. Cu toate acestea, s-ar putea sa va percepem o taxa rezonabila (doar pentru a acoperi costul operational) in cazul in care cererea Dvs. este in mod clar nefondata, repetitiva sau excesiva, aceasta atitudine echivaland cu exercitarea abuziva a drepturilor conferite de lege. Alternativ, este posibil sa refuzam sa raspundem cererii Dvs.

Ce am putea avea nevoie de la Dvs.

Ar putea fi necesar sa va solicitam informatii specifice, pentru a ne ajuta sa va verificam identitatea si sa va sprijinim, in exercitarea drepturilor Dvs. referitoare la datele cu caracter personal. Aceasta este o masura de securitate, pentru a ne asigura ca datele cu caracter personal nu sunt divulgate unor persoane care nu au dreptul sa le fie divulgate. De asemenea, va putem contacta pentru a va solicita informatii suplimentare in legatura cu solicitarea dumneavoastra, sau de a asigura celeritatea raspunsului nostru.

Timpul de raspuns la solicitarile Dvs.

Incercam sa raspundem tuturor solicitarilor legitime in termen de maxim o luna. Ocazional, comunicarea unui raspuns poate dura mai mult de o luna, daca cererea dumneavoastra este deosebit de complexa sau ati facut mai multe de cereri. In acest caz, va vom notifica un termen estimativ de raspuns si va vom tine la curent cu stadiul cererii/cererilor Dvs.

  1. Glosar

Temei legal

Executarea contractului inseamna prelucrarea datelor Dvs. acolo si atunci cand este necesar, pentru indeplinirea obligatiilor asumate prin contractul incheiat cu Dvs., sau prelucrarea datelor in etapa pre-contractuala (analiza si negocierea contractului).

Respectarea unei obligatii legale sau a unei masuri dispuse de Autoritatea Publica de Reglementare inseamna prelucrarea datelor Dvs. acolo si atunci cand este necesar pentru a respecta dispozitiile legale sau masurile dispuse de Autoritatile Publice cu rol in privinta protectiei datelor Dvs. cu caracter personal.

Terti (terte – parti)

Terti interni

Alte companii din grupul nostru, care actioneaza fie ca operator sau operatori asociati, si care au sediul in Spatiul Economic European (SEE) si care furnizeaza servicii.

Terti externi

  • Furnizorii de servicii care actioneaza ca imputerniciti ai nostri, cu sediul in Spatiul Economic European (SEE) care furnizeaza servicii IT si de administrare a sistemului.
  • Consilieri profesionali, in calitate de imputernici, inclusiv avocati, notari, contabili, auditori, asiguratori etc. cu sediul in Spatiul Economic European (SEE) care furnizeaza servicii de consultanta, de audit, juridice, de asigurare si de contabilitate.

Drepturile Dvs. legale

Aveti dreptul de:

Acces la datele dumneavoastra personale (cunoscut sub numele de „drept de acces la datele cu caracter personal”). Acest drept va permite sa primiti o copie a datelor personale pe care le detinem despre Dvs. si pentru a verifica faptul ca le prelucram in mod legal.

Rectificare/Corectie a datelor personale pe care le detinem despre Dvs.. Acest drept va permite sa solicitati corectarea oricaror date incomplete sau incorecte pe care le detinem despre Dvs., este posibil sa verificam in prealabil acuratetea datelor noi furnizate.

Stergerea datelor Dvs. personale. Acest drept va permite sa ne cereti sa stergem sau sa eliminam datele cu caracter personal in cazul in care nu exista niciun motiv rezonabil pentru ca noi sa continuam sa le prelucram. De asemenea, aveti dreptul de a ne solicita sa stergem sau sa eliminam datele dumneavoastra personale, in cazul in care ati exercitat cu succes dreptul de opozitie la prelucrarea (a se vedea mai jos), in cazul in care am putea prelucra datele Dvs. in mod ilegal sau in cazul in care suntem obligati a sterge datele Dvs. personale, pentru a respecta legea. Retineti, totusi, ca nu vom da intotdeauna curs solicitarii Dvs., de stergere a datelor cu caracter personal, daca exista motive legale specifice, situatie in care va vom informa.

Opozitie la prelucrarea datelor Dvs. personale, in orice moment, din motive particulare, in cazul in care ne bazam pe un interes legitim (sau pe cele ale unui tert) cand procesam datele Dvs. aveti, de asemenea, dreptul de opozitie in cazul in care prelucram datele Dvs. personale pentru scopuri de marketing direct. In unele cazuri, am putea demonstra ca avem motive legitime de a prelucra informatiile Dvs., situatie in care vom continua prelucrarea datelor Dvs. pana cand motivele care ne determina sa procesam datele, nu vor mai fi de actualitate sau legitime.

Restrictionare a prelucrarii datelor dumneavoastra personale. Acest drept va permite sa ne cereti sa suspendam prelucrarea datelor dumneavoastra personale in urmatoarele scenarii: (a) daca doriti ca noi sa stabilim acuratetea datelor; (b) in cazul in care prelucrarea datelor nu este legala, dar nu doriti ca noi sa le stergem; (c) in cazul in care doriti sa pastram datele, chiar daca noi nu mai avem nevoie de ele, Dvs. fiindu-va necesare a va fi recunoscut, asigurat sau exercitat un drept sau va protejati drepturile intr-o procedura judiciara; sau (d) in urma exercitarii dreptului de opozitie la prelucrarea datelor Dvs., dar noi trebuie sa verificam daca aveti motive rezonabile si justificate in acest sens.

Transfer a datelor dumneavoastra personale sau catre o terta parte. Va vom furniza Dvs., sau unui tert pe care l-ati indicat in prealabil, datele Dvs. personale intr-un format structurat, utilizat in mod obisnuit, care poate fi citit automat. Va rugam sa retineti ca acest drept se aplica doar la datele cu caracter personal, pe care le procesam in baza consimtamantului Dvs. sau in baza executarii unui contract.

Retragerea consimtamantului in orice moment, in cazul in care ne bazam pe consimtamantul Dvs. de a prelucra datele cu caracter personal. Daca va retrageti consimtamantul, acesta imprejurare nu va afecta legalitatea prelucrarii datelor anterior retragerii consimtamantului si este posibil sa nu va mai putem furniza anumite produse sau servicii. Va vom sfatui in acest sens, in cazul in care va exercitati acest drept.

POLITICA DE PASTRARE A DATELOR

NYX ART PHOTO S.R.L.

  1. Operatorul nu va pastra datele cu caracter personal intr-o forma care sa permita identificarea persoanelor vizate, pentru o perioada mai lunga decat este necesar, in raport cu scopul (scopurile) pentru care datele au fost colectate initial.
  1. Operatorul poate stoca date pentru perioade mai lungi in cazul in care datele cu caracter personal vor fi prelucrate exclusiv in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri stiintifice sau istorice de cercetare sau in scopuri statistice, sub rezerva punerii in aplicare a masurilor tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea drepturilor si libertatilor persoanei vizate.
  1. Perioada de pastrare pentru fiecare categorie de date cu caracter personal va fi stabilita in Procedura de pastrare a inregistrarilor impreuna cu criteriile utilizate pentru stabilirea acestei perioade, inclusiv obligatiile legale ale operatorului care trebuie sa pastreze datele.
  1. Procedurile de pastrare a datelor si procedurile de stergere a datelor se vor aplica in toate cazurile si pentru toate tipurile de persoane vizate.
  1. Datele cu caracter personal trebuie sa fie eliminate in siguranta, in conformitate cu al saselea principiu al GDPR – prelucrate intr-un mod adecvat pentru a mentine securitatea, protejand astfel „drepturile si libertatile” persoanelor vizate. Orice eliminare a datelor se va face in conformitate cu procedura de stergere.
  1. Termenele de pastrare a datelor sunt cuprinse in Anexele la prezenta.

ANEXA NR. 1 – Durata pastrarii datelor cu privire la persoanele din conducerea companiei

Persoane vizateCategorii de dateDocument – suport al datelor (enumerare exemplificativa)Durata pastrare
Actionari / Asociati

Date de identitate

Date de contact

Date financiare

Date despre tranzactii

Act constitutiv

Hotarari ale organelor staturare

Registre impuse de legislatia societatilor

Norme, Politici si Reglementari interne

Documente de plata

Pe durata existentei companiei, ulterior fiind aplicabile dispozitiile privind Arhivarea documentelor continand aceste tipuri de date cu caracter personal
Conducatori / Imputerniciti

Date de identitate

Date de contact

Date referitoare la viata profesionala

Date financiare

Date despre tranzactii

Date privind starea de sanatate

Date despre viata (situatia) familiala

Date privind convingerile religioase

Act constitutiv

Hotarari ale organelor staturare

Registre impuse de legislatia societatilor

Norme, Politici si Reglementari interne

Documente de plata

Pe durata existentei companiei, ulterior fiind aplicabile dispozitiile privind Arhivarea documentelor continand aceste tipuri de date cu caracter personal

ANEXA NR. 2 – Durata pastrarii datelor cu caracter personal ale Angajatilor Nyx Art Photo S.R.L.

Persoane vizateCategorii de dateDocument – suport al datelor (enumerare exemplificativa)Durata pastrare
Angajati

Date de identitate

Date de contact

Date referitoare la viata profesionala

Date financiare

Date despre tranzactii

Date privind starea de sanatate

Date despre viata (situatia) familiala

Date privind convingerile religioase

CV / Scrisoare de intentie

Contract individual de munca

Fisa prezenta

Acte de studii

Caziere (daca e cazul)

Adeverinte medicale

State de plata

Fluturasi de salariu

10 ani de la data incetarii Contractului.

State de plata – 50 de ani.

Canditati la ocuparea unor functii in Companie

Date de identitate

Date de contact

Date referitoare la viata profesionala

CV / Scrisoare de intentie

Acte de studii

3 ani – la solicitarea / acordul Persoanei vizate, in vederea perfectarii in viitor a unui Contract

ANEXA NR. 3 – Durata pastrarii datelor cu caracter personal ale clientilor Nyx Art Photo S.R.L.

Persoane vizateCategorii de dateDocument – suport al datelor (enumerare exemplificativa)Durata pastrare
Potentiali Clienti (cerere respinsa)

Date de identitate

Date de contact

Date financiare

Date despre tranzactii

Date profil

Date publicitate / marketing si comunicatii

Formularul de inscriere publicat pe website-ul (noctisart.com)

Documente de identificare

5 ani – la solicitarea Persoanei vizate, in vederea perfectarii in viitor a unui Contract 
Clienti

Date de identitate

Date de contact

Date financiare

Date despre tranzactii

Date profil

Date publicitate / marketing si comunicatii

Formularul de inscriere publicat pe website-ul (noctisart.com)

Documente de identificare

Contract / Anexe / Acte aditionale

Pe durata Contractului.

5 ani de la data de 1 Ianuarie a anului urmator in care s-a incetat in orice fel relatia contractuala.

Termenul se extinde pe durata oricaror proceduri judiciare (ex. litigii, executari silite).

ANEXA NR. 4 -Durata pastrarii datelor cu caracter personal ale reprezentantilor partenerilor (furnizorilor) Nyx Art Photo S.R.L.

Persoane vizateCategorii de dateDocument – suport al datelor (enumerare exemplificativa)Durata pastrare
Reprezentanti Parteneri

Date de identitate

Date de contact

Date referitoare la viata profesionala

Contract / Anexe / Acte aditionale

Pe durata Contractului.

5 ani de la data de 1 Ianuarie a anului urmator in care s-a incetat in orice fel relatia contractuala.

Termenul se extinde pe durata oricaror proceduri judiciare (ex. litigii, executari silite).

ANEXA NR. 5 – Durata pastrarii datelor cu caracter personal ale Vizitatorilor web-site-ului Nyx Art Photo S.R.L.

Persoane vizateCategorii de dateDocument – suport al datelor (enumerare exemplificativa)Durata pastrare
Vizitatori web-site

Date tehnice

Date de utilizare

Aplicatii de tip CookieIn functie de tipul aplicatiei, pana la max. 1 an